Tina Ujevića 20, 48000 Koprivnica, Hrvatska
+385 91 183 90 18

O nama

BURZA PODUZEĆA je specijalizirana platforma i posrednik koja spaja ponudu i potražnju u postupku prodaje poduzeća. Riječ je o platformi koja vlasnicima tvrtki, uz posredovanje kvalificiranih savjetnika, omogućava prodaju cijelih tvrtki ili udjela u vlasništvu.

Prodaja dijela ili potpunog vlasništva nad tvrtkom ima veće šanse za uspjeh ukoliko se transakcija provodi na strukturiran način jer se radi o složenom procesu koji nije predmet svakodnevnih operativnih aktivnosti prodavatelja (ali ni kupca). Kvalificirani savjetnik će kao Voditelj projekta i financijski savjetnik pomoći u strukturiranju, pripremi, provođenju i zaključenju transakcije. Iako je svaka transakcija jedinstvena, u ponudi usluga je kratki opis standardnih koraka u organiziranom procesu prodaje privatne tvrtke koji se mogu prilagoditi okolnostima specifičnim za samu transakciju.

U postupku prodaje naši stručnjaci vlasnike malih i srednjih poduzeća savjetuju u planiranju budućnosti nakon povlačenja iz biznisa s ekonomskog i pravnog aspekta te pripremaju potrebnu dokumentaciju (informativni memorandum) i pronalaze potencijalne kupce.

Potencijalnim kupcima koji su registrirani na BURZI PODUZEĆA omogućava se detaljan uvid u poslovanje (due diligence) s komercijalnog, financijskog i pravnog stajališta.

Specifičnost ove platforme je licitacija poduzeća tj. oblik kupoprodaje poduzeća najpovoljnijemu ponuditelju uz nadmetanje registriranih korisnika.

Svi uvjeti sudjelovanja u procesu licitacije poduzeća ili prodaje vlastitog poduzeća detaljno su opisani u djelu registracije kupaca i poduzeća.